Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Tuzli

Predstavnici Općinskog suda u Tuzli prisustvovali Okruglom stolu

09.12.2019.

Predstavnici Općinskog suda u Tuzli prisustvovali Okruglom stolu i završnoj konferenciji Projekta unapređenja efikasnosti sudova i odgovornosti sudija i tužilaca u BiH

Dana 03. i 04.  decembra 2019. godine u Sarajevu je održan Okrugli sto, a dana 05. decembra 2019. godine završna konferencija Projekta unapređenja efikasnosti sudova i odgovornosti sudija i tužilaca u BiH - druga faza (Projekat ICEA). Konferenciju je organiziralo Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) s ciljem predstavljanja aktivnosti i postignutih rezultata Projekta ICEA kojeg je finansirala Vlada Švedske. U okviru Projekta ICEA po prvi put je uspostavljena saradnja sudova u Bosni i Hercegovini sa Sudskom administracijom Švedske u pogledu unutrašnje reorganizacije poslovnih procesa i ljudskih resursa u sudovima kako bi se postigli optimalni uslovi za brže i kvalitetnije obavljanje zadataka i radnih procesi u sudovima.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Općinskog suda u Tuzli predsjednik suda  dr. sc. Muhamed Tulumović, predsjednica Građanskog odjeljenja Rukija Jusupović, sudija Alisa Musić, sudski saradnik Slađanka Vrtagić i sudski pripravnik Amila Bajramović. Predsjednik suda je na Okruglom stolu i Konferenciji prezentirao ostvarene rezultate na implementaciji navedenog projekta i aktivnosti preduzete na proširenju projektnih aktivnosti, sa posebnim fokusom na delegaciju određenih administrativnih zadataka sa sudija na  pripravnike-volontere  i sudske daktilografe.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh